кадър: U.S. Capitol Police, ТуитърИнцидентът не изглежда свързан с тероризъм, съобщи

...
кадър: U.S. Capitol Police, ТуитърИнцидентът не изглежда свързан с тероризъм, съобщи
Коментари Харесай

Световните медии предават: Нападателят и един полицай са загинали край сградата на Капитолия

кадър: U.S. Capitol Police, Туитър

Инцидентът не наподобява обвързван с тероризъм, заяви полицията.

Атака край постройката на Капитолия във Вашингтон провокира блокиране на региона и подвигна на крайник полицията. Нападателят се е врязал с колата си в двама служители на реда пред Капитолия, след което е извадил нож.

Той е убит от чиновниците на реда. Един от потърпевшите служители на реда е умрял от раните си, предава Българска национална телевизия.

Сградата на Капитолия беше затворена и близките улици отцепени, откакто незнаен човек се врязва с колата си в бетонните заграждения от северната страна и рани двама служители на реда. Районът се извърши с полиция, в небето се появи хеликоптер.

" Сред това обвиненият е излязъл от колата с нож в ръка. Полицаите са се отправили към него, той не е реагирал на командите им, тръгнал е към тях и те са стреляли. Установено е, че той е умрял ", сподели Йогананда Питман от полицията на Капитолия.

Нападателят няма полицейско досие. Днес в постройката Капитолия нямаше конгресмени, защото двете камари на Конгреса са във почивка за великденските празници.

Пострадалите служители на реда са откарани в болница, само че за жал единият е умрял. Имена не се оповестяват, до момента в който бъдат известени околните.

" Моля обществото да продължи да загатва в молитвите си чиновниците от полицията на Капитолия и техните фамилии. За нас е извънредно мъчно след събитията от шести януари януари и това, което се случи през днешния ден ", сподели Йогананда Питман от полицията на Капитолия.

Едва през последните две седмици стартира премахването на загражденията към постройката на Конгреса. Те бяха поставени след невижданото навлизане в него на хиляди последователи на някогашния президент Доналд Тръмп на 6 януари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР